• 29-06-2017 | Nationale modderdag

Dagelijkse praktijk

Als gastouder bied ik opvang aan in mijn eigen huis. Door de huiselijke sfeer kan het zijn dat als u uw kind brengt, de borden nog op de tafel staan, mijn kinderen zich klaarmaken om naar school te gaan en mijn man naar zijn werk vertrekt.

Het betekent ook, dat het mogelijk is dat uw kind mee eet met ons gezin. Als u vroeg moet beginnen met werken, kan uw kind aanschuiven voor het ontbijt. Of ’s avonds rond een uur of vijf bij de warme maaltijd. Dit is in overleg te bespreken. dagprak1

Een vast item ( o.a. tijdens het fruitmoment) is het voorlezen. Lezen is een hobby van me die ik graag met de kinderen deel. Vaak werk ik een boek dat de interesse van de kinderen heeft helemaal uit, waardoor de kinderen spelenderwijs allerlei nieuwe onderwerpen leren.

RUST EN SLAAP

Kinderen hebben veel rust en slaap nodig. In deze tijd, waarin kinderen overspoeld worden door prikkels vind ik het van groot belang dat kinderen genoeg slapen en rust krijgen om te verwerken wat zij aan prikkels hebben binnengekregen. Daarom gaan alle kinderen hier tussen de middag naar bed. De groteren zijn niet verplicht om te slapen maar kunnen eventueel boekjes lezen of een luisterboek beluisteren .dagprak2 Zo creëren we een moment van rust.