• 29-06-2017 | Nationale modderdag

Contact met ouders

Door mijn persoonlijke manier van opvang is de omgang met de ouders ook heel vanzelfsprekend. Komen de kinderen hier dan is het een verlengstuk van thuis.

Tijdens het brengen van de kinderen kan er uitgebreid verteld worden of er iets is, wat het kind heeft meegemaakt of wat er in de familiekring speelt, zodat ik er in de loop van de dag eventueel op in kan spelen. Omdat er nooit veel kinderen tegelijk komen, kan de “overdracht” in alle rust gebeuren. Zo ook bij het halen, de kinderen zitten vaak volledig in hun spel en willen niet meteen mee, in de tussentijd kan ik vertellen hoe de dag is verlopen.

Daarnaast houd ik een schriftje bij waar ik regelmatig in schrijf wat ik opgemerkt heb en hoe de dag is gegaan. Tevens zijn daarin de liedjes en versjes in beschreven die we geleerd hebben zodat daar thuis eventueel nog eens gezongen kan worden.

Door het gastouderbureau worden regelmatig activiteiten georganiseerd, die ik - samen met vraagouders die er ook naartoe willen – bezoek (bijvoorbeeld een voorleesochtend).

Zelf organiseer ik ook thema avonden. Enkele voorbeelden uit het verleden: een kinderreanimatie avond, avond van de brandwondenstichting, workshop koekjesbakken, een gastspreker over kindertolk enz.

De nationale modderdag is een jaarlijks terugkerende activiteit waar ik sinds het een landelijke activiteit is(2013) op mijn manier aan meedoe. Ik organiseer een ochtend voor de ouders en de kinderen waar we allerlei modderactiviteiten doen, van het ‘taarten bakken’ tot waterballet, gewoon gezellig in de tuin.

contact1